Ozonoteràpia per prevenir i curar lesions esportives

Ozonoteràpia per prevenir i curar lesions esportives

Ozonoteràpia per prevenir i curar lesions esportives

 

Medicina esportiva a Lleida:

  • Millora el teu rendiment esportiu
  • Incrementa la resistència aeròbica de l’esportista
  • Retarda l’envelliment
  • Ajuda a prevenir lesions
  • Escurça el període de recuperació
  • Millora el grau de recuperació final
  • Disminueix la probabilitat de reincidència de la mateixa lesió
  • Millora la cicatrització de les ferides i minimitza l’aparició de cicatrius residuals
  • És el tractament ideal d’altres teràpies regeneratives

 

Recorda, l’ozonoteràpia també és molt recomanable pel tractament del dolor !

 

Descarregar PDF

Ozonoteràpia en la fibromiàlgia

Havia de passar, i així ha estat: Fa poques setmanes la ministra de Sanitat anunciava la incorporació de determinats tractaments d’ozonoteràpia mèdica dins del Sistema Nacional de Salut (concretament, en patologia vertebral) en haver-se evidenciat, davant alguns tractaments actuals, la seva superior efectivitat, innocuïtat i, en els temps actuals, també important, assequibilitat econòmica. Tal com ja profetitzàvem en l’article que vam dedicar a la patologia vertebral, a mesura que es vagin coneixent i constatant les bondats i l’eficàcia de l’ozó mèdic, tant entre els pacients com entre els professionals de la salut, l’ozonoteràpia acabarà assolint al nostre país el lloc preeminent que li pertoca dins dels protocols terapèutics

de nombroses patologies, com ja ha succeït en països més avançats del nostre entorn.

 

L’ozonoteràpia acabarà assolint al nostre país el lloc preeminent que li pertoca

 

Una altra patologia en la qual l’ozonoteràpia està cridada a tenir un paper terapèutic cabdal és la fibromiàlgia. Tant és així que, de fet, les principals clíniques privades del país o l’Institut Català de Reumatologia la integren ja dins dels seus esquemes terapèutics. Nombrosos estudis avalen aquesta eficàcia, inclòs un amb una mostra de 3.000 pacients seguits durant cinc anys, en què s’evidencia una evolució clínica significativament més favorable en els pacients tractats amb ozó que en aquells als quals no s’havia aplicat aquesta teràpia.

 

La fibromiàlgia és un tipus de reumatisme no articular caracteritzat per dolor musculoesquelètic generalitzat i una sensació dolorosa a la pressió en uns punts determinats (punts gatell). A més del dolor, els pacients presenten altres símptomes com cansament, alteracions del son i formiguéigs nocturns. A l’Estat espanyol hi ha més de 800.000 afectats, dels quals entre el 80 i el 90% són dones d’edats compreses entre els 30 i els 50 anys. Generalment, aquests pacients són tractats amb analgèsics, antiinflamatoris, relaxants musculars i antidepressius, i presenten una escassa o nul·la resposta a aquests fàrmacs. Resumidament, direm que l’ozó, a part de la seva incomparable acció analgèsica, antiinflamatòria, antioxidant i immunoreguladora, actua millorant l’oxigenació cel·lular i de la placa motora, i regularitzant la secreció de certes substàncies implicades a nivell del sistema nerviós central, en la producció i percepció del dolor.

 

Tot això comporta, a més de disminuir el dolor, una reducció del cansament i la fatiga presents en el quadre, una millora en la qualitat del son i una reducció de l’ansietat-depressió que sovint els acompanya. En definitiva, l’ozonoteràpia incrementa significativament la qualitat de vida del pacient, alhora que disminueix la dependència farmacològica a què es veuen abocats aquests malalts, i el que és més important, sense cap risc ni efecte secundari. Per assolir aquests resultats tan desitjables, és imperatiu posar-se en mans d’un metge ozonòleg experimentat, bon coneixedor de les propietats fisicoquímiques i mèdiques d’aquest gas i que estableixi un pla de tractament apropiat a cada cas. L’aplicació de protocols inadequats o de volums, dosis o concentracions incorrectes del gas converteixen el tractament, senzillament, en inefectiu.

 

L’ozonoteràpia incrementa la qualitat de vida i disminueix la dependència farmacològica

 

 

Malgrat totes aquestes bondats de l’ozó mèdic, que també són extensibles a patologies afins, com la Síndrome de Fatiga Crònica i la Sensibilitat Química Múltiple, cal subratllar que el pacient amb fibromiàlgia requereix un abordatge terapèutic multidisciplinari (amb la intervenció de diversos especialistes, com reumatòlegs, psiquiatres, nutricionistes o fisioterapeutes) que inclogui diferents tipus de teràpies d’acord amb la clínica que presenta. Però creiem, tant per experiència personal i aliena com pels nombrosos i creixents estudis sobre aquest tema, que un eix central en l’abordatge terapèutic d’aquests pacients passa avui dia per l’ozonoteràpia ben aplicada, i que malgrat els interessos contraris de la indústria farmacèutica, s’acabarà incorporant, per pura evidència clínica, en el protocol terapèutic d’aquesta malaltia, com ja ha succeït en la patologia vertebral.

 

Potser estaves buscant:

Fibriomialgia Lleida, Tractament fibriomiàlgia Lleida, tractament hèrnia discal Lleida, tractament del dolor Lleida, tractament ozonoteràpia Lleida, ozonoteràpia en medicina de l’esport, medicina preventiva Lleida, tractament patologies ozonoteràpia Lleida

NEXUS, Unitat d’Ozonoteràpia Mèdica

Nexus es congratula d’anunciar-vos la posada en marxa d’una nova unitat que no sols complementarà els tractaments medicoestètics

i antienvelliment que realitzem, sinó que obrirà un ampli ventall de tractaments de nombroses patologies mèdiques. Ens referim a la

nova Unitat d’Ozonoteràpia Mèdica.

Però, què és l’ozó mèdic? És una barreja d’oxigen i ozó que es genera gràcies a uns aparells específics: els generadors. Com no podia ser de cap altra manera, a Nexus hem optat per la tecnologia més evolucionada i disposem en exclusiva de la marca de referència mundial en generadors d’ozó mèdic. En aquest procés, el metge especialista determina la concentració, dosi i via d’administració del gas segons la indicació clínica, la patologia i les condicions del pacient.

Científicament provat i contrastat, l’ozó mèdic presenta com a principals beneficis que és:

Revitalitzant i regenerador: estimula les defenses de l’organisme, promou la cicatrització d’úlceres i de teixits articulars malmesos, com en l’artrosi, i promou la recuperació funcional de nombroses malalties degeneratives.

Antioxidant: és l’únic mitjà conegut que és capaç d’estimular els enzims cel·lulars antioxidants, eliminant els radicals lliures responsables de l’envelliment cel·lular i de processos degeneratius orgànics.

Antiinflamatori: la seva aplicació local neutralitza els mediadors neuroquímics responsables de la sensació dolorosa i facilita la metabolització i eliminació dels mediadors inflamatoris.

Antivíric i germicida: inactiva o elimina tot tipus de gèrmens patògens, com bacteris, virus i fongs. Tot aquest enorme potencial es canalitza, segons el pacient i la seva patologia, a través de diferents vies d’administració:

  • Infiltracions (subcutània, intramuscular, intraarticular, intradiscal, paravertebral)
  • Autohemoteràpia (major i menor)
  • Aplicacions transcutànies
  • Aplicacions tòpiques (mitjançant olis i cremes ozonitzades)
  • Insuflacions (rectals i vaginals)

I ens permet estructurar la Pràctica Clínica en 3 grans àrees:

Àrea de Medicina Estètica i Anti-aging

L’autohemoteràpia major és, sens dubte, un dels tractaments estel·lars amb ozó mèdic pel seu efecte preventiu i terapèutic de l’envelliment. Per la seva importància, li dedicarem properament un article monogràfic. A més, millora també la sensació de benestar en general, incrementa la qualitat del son i augmenta les prestacions físiques en general.

Dins de la Medicina Estètica, l’ozonoteràpia mèdica mitjançant infiltracions és, ara per ara, un tractament innovador i d’alta eficàcia, sol o combinat, per al rejoveniment facial i per combatre la cel·lulitis i les adipositats localitzades a escala d’abdomen, malucs, cuixes i genolls.

Àrea del Dolor

L’ozó mèdic té un potent efecte antiinflamatori sense els efectes secundaris de la medicació antiinflamatòria, tant esteroide (corticoides) com no esteroide.

A més, incrementa la microcirculació en les estructures musculotendinoses i té un efecte analgèsic immediat i durador. Per tot això, és un tractament molt indicat en patologies com: artrosilumbàlgia, ciatàlgia, hèrnies discals, conflictes discoradiculars, etc.

Els tractaments s’efectuen mitjançant infiltracions locals, ja siguin a nivell subcutani, intraarticular, periarticular, intramuscular o intradiscal, són de tipus ambulatori, d’uns 10-20 minuts de durada, i no requereixen hospitalització.

Àrea de Patologies Mèdiques

Entre les patologies que es poden tractar amb Ozonoteràpia Mèdica, destacarem:

Angiologia i Flebologia: arteriopaties perifèriques i cerebrals, insuficiència venosa, nafres per decúbit, diabètiques i postflebítiques.

Pneumologia: bronquitis crònica, emfisema i asma bronquial.

Medicina Interna: malaltia de Crohn, colitis ulcerosa, hepatitis.

Neurologia: cefalees, depressió i ansietat, malalties neurodegeneratives.

Oftalmologia: degeneració macular associada a l’edat, retinopatia diabètica.

Dermatologia: múltiples acnes, dermatitis atòpica i psoriasi.

Ferides i nafres infectades

Candidiasi de repetició

Síndrome de la fatiga crònica

Coadjuvant en tractaments oncològics


Un equip altament qualificat i especialitzat en aquesta teràpia, l’aparatologia de referència mundial en aquest àmbit, la personalització del tractament i la col.laboració amb altres centres d’ozonoteràpia a escala nacional i internacional, constitueixen les bases sobre les quals Nexus edifica uns tractaments amb el màxim prestigi, rigor científic i, sobretot, eficàcia.


Dr. Samuel Pinós, col·legiat 2825

Màster Universitari en Medicina Estètica

Especialista universitari en Medicina Estètica

Membre numerari de la Societat Espanyola de Làser Medicoquirúrgic

Director de la Plataforma Làser de Nexus Biomèdic

C/ Segrià, 26-30, Pg. de Ronda, 74-76 · 25006 Lleida · 973 27 98 10 · www.nexusgroup.es

Ozonoteràpia i Antienvelliment

Ozonoteràpia en medicina de l’esport

OZONOTERÀPIA EN MEDICINA PER L’ESPORT

L’ozó (O3), gràcies al seu potent efecte vasodilatador, millora la capacitat física i el rendiment esportiu en general i estimula el transport i l’intercanvi d’oxígen.

  • Millora l’arc de mobilitat articular i el balanç muscular.
  • És l’agent antienvelliment i antioxidant més potent dels que es coneixen.
  • Millora l’estat general del organisme, aporta vitalitat i millora l’estat anímic.

En cas de lesions:

  • És un potentíssim analgèsic i antiinflamatori, d’òptima tolerància i sense efectes secundaris.
  • Escurça significativament el període de recuperació.
  • Millora el grau de recuperació final.
  • Disminueix la probabilitat de reincidències de la mateixa lesió.
  • Millora espectacularment la cicatrització de les ferides i minimitza al màxim l’aparició de cicatrius residuals.
  • Permet compaginar i combinar sense problemes amb tractaments d’altres especialitats.
  • És el complement ideal d’altres teràpies regeneratives com ara la que es duu a terme amb factors de creixement i altres.

Dr. S. Pinós

Director Mèdic Clíniques Nexus

Ozonoteràpia en Malalties Neurodegeneratives

Ozonoteràpia en Malalties Neurodegeneratives

Les malalties neurodegeneratives afecten a 50 milions de persones al món i tenen un creixent impacte negatiu sobre les famílies i la societat. Mentre es van desvetllant i entenen els processos degeneratius cel·lulars que permetran idear en el futur tractaments per alentir la mort neuronal, no podem ignorar en l’actualitat l’efecte beneficiós de l’Ozonoteràpia, particularment en els estadis inicials d’aquestes malalties. L’Ozonoteràpia, aplicada en protocols perfectament estudiats i definits:

  • Millora el flux sanguini cerebral
  • Estimula els mecanismes de transport i utilització de l’oxigen a nivell cel·lular
  • Millora el metabolisme neuronal i corregeix l’estrès oxidatiu crònic característic de totes aquestes malalties. Així, les neurones reactiven la síntesi d’enzims antioxidants que retarden i/o eviten la mort cel·lular
  • Té la capacitat de mobilitzar les cèl·lules pluripotencials del moll de l’os i d’activar també les  cèl·lules pluripotencials latents cerebrals, fet que li permet erigir-se  en un veritable paradigma de la medicina regenerativa
  • No té efectes adversos ni secundaris
  • Pot combinar-se sense problemes amb la teràpia farmacològica convencional

Així, diversos estudis doble cec han certificat la seva eficàcia en la malaltia d’Alzheimer en demostrar-se en les proves psicomètriques, en un 73% – 90% (segons l’estudi) dels pacients tractats, una milloria de la condició mental general, de les manifestacions psiquiàtriques i conductuals, i de la capacitat de desenvolupament per les seves activitats diàries.

En definitiva, l’Ozonoteràpia reactiva certes funcions biològiques, en reverteix d’altres alterades i estabilitza o paralitza, en el millor dels casos i conjuntament amb la teràpia farmacològica, el procés.

Per similars raons, l’ozó també és especialment útil en pacients afectats per malalties cerebro-vasculars i és altament beneficiós, així mateix, en altres alteracions neurològiques tant centrals com perifèriques.

Un potencial terapèutic inabastable … A l’abast de tothom.

Dr. S. Pinós

Director Mèdic Clíniques Nexus

PER A MÉS INFORMACIÓ: NEXUS BIOMÈDIC C/SEGRIÀ 30 – 25006 LLEIDA

Ozonoteràpia en el tractament de les hèrnies discals

L’ozonoteràpia és la tècnica mèdica en la qual s’utilitza l’ozó amb finalitats terapèutiques

Atesos els amplis efectes i beneficis d’aquest gas en la salut humana, l’ozonoteràpia està integrada dins l’anomenada “medicina convencional” en molts països, generalment més avançats que el nostre, i forma part dels seus respectius sistemes nacionals de salut. De ben segur que a mesura que es vagin coneixent i constatant les seves bondats i la seva eficàcia, tant entre els pacients com entre els professionals de la salut, també al nostre país l’ozonoteràpia acabarà assolint el lloc preeminent que li pertoca dins dels protocols terapèutics de nombroses patologies.

Una de les patologies en la qual més s’empra i on resulta d’especial utilitat és en el tractament de lapatologia vertebral, i més específicament en el tractament de les hèrnies discals. Simplificant-ho molt per fer-ho entenedor, direm que la clínica de l’hèrnia discal es produeix quan el disc intervertebral es desplaça cap a l’arrel nerviosa de la proximitat i la comprimeix. Al mateix temps, durant aquest procés herniari es produeixen substàncies neurotòxiques que irriten l’arrel i fenòmens inflamatoris i vasculars que involucren els teixits del voltant. Aquest darrer fet és el responsable majoritari del dolor local i radicular associat a l’hèrnia, i aquí és on actua primordialment l’ozó millorant l’aportació d’oxigen i el trofisme de la zona afectada, eliminant el dolor i el procés inflamatori, ja que neutralitza i inhibeix la secreció de les substàncies implicades, i modulant la resposta immunològica. Paral·lelament a aquestes accions, l’ozó desseca la part de disc que protrueix, i això en comporta la seva reducció i fins i tot la desaparició.

Si bé existeixen diverses tècniques per aplicar localment l’ozó per a aquesta finalitat, la més emprada i efectiva és la injecció paravertebral. Els seus principals avantatges respecte a altres vies són la seva eficàcia superior (percentatge d’èxit del 90%), perquè és un tractament ambulatori molt ben tolerat pel pacient i perquè no té efectes secundaris. Per assolir aquests resultats tan desitjables és imperatiu posar-se en mans d’un metge ozonòleg experimentat, bon coneixedor de les propietats fisicoquímiques i mèdiques d’aquest gas i que estableixi un pla de tractament apropiat a cada cas. L’aplicació de protocols inadequats o de volums, dosis o concentracions incorrectes del gas converteixen el tractament en senzillament inefectiu.

En definitiva, com ha quedat demostrat en nombrosos estudis multicèntrics, l’ozonoteràpia aplicada segons determinats protocols, és un eina de primera línia en el tractament de la patologia discal, inflamatòria i degenerativa vertebral i que, pels seus grans avantatges, està cridada a tenir un lloc preponderant en els esquemes terapèutics d’aquestes, sobretot quan el tractament conservador ha fracassat i abans de recórrer a la cirurgia.

Principals indicacions de l’ozonoteràpia en patologia vertebral:

  • La majoria de protrusions i hèrnies discals cervicals, dorsals i lumbars
  • Osteoartrosi degenerativa de columna vertebral
  • Estenosi degenerativa del canal vertebral
  • Síndromes facetàries
  • Fibrosi postquirúrgica: els pacients intervinguts de columna la presenten freqüentment. Es tracta de cicatrius doloroses a l’àrea operada. L’ozonoteràpia aconsegueix una reducció del 85% d’aquestes cicatrius i una millora clínica paral·lela.

Dr. Samuel Pinós, col·legiat 2825

Màster en Ozonoterapia Mèdica
Màster Universitari en Medicina Estètica
Especialista universitari en Medicina Estètica
Membre numerari de la Societat Espanyola de Làser Medicoquirúrgic
Director de la Plataforma Làser de Nexus Biomèdic
Director mèdic de les clíniques Nexus

 

Potser estaves buscant:

Tractament fibriomiàlgia Lleida, tractament hèrnia discal Lleida, tractament del dolor Lleida, tractament ozonoteràpia Lleida, ozonoteràpia en medicina de l’esport, medicina preventiva Lleida, tractament patologies ozonoteràpia Lleida

Ozonoteràpia en la Cel·lulitis i Estríes

En Medicina Estètica, el terme cel·lulitis fa referència bàsicament a una degeneració del teixit adipós subcutani a conseqüència d’un trastorn circulatori a nivell local. Aquest fet comporta en darrer terme una alteració de la textura cutània, originant-se els anomenats “nòduls cel·lulítics” i la “pell de taronja”, que donen un aspecte molt inestètic a la pell de la zona en qüestió.

L’administració local d’ozó en el teixit cel·lular subcutani:

  • Millora la microcirculació i l’oxigenació de la zona
  • Torna soluble el greix, i per tant, en facilita la seva eliminació
  • Reabsorbeix les fibres connectives que envolten els adipòcits, eliminant així els nòduls cel·lulítics en particular i la ‘pell de taronja’ en general.

L’esquema terapèutic s’individualitza segons cada cas atenent  a les seves característiques clíniques i als factors etiològics involucrats. L’eficàcia i millora clínica son quasi bé espectaculars ja des de les primeres sessions, millorant tant l’aspecte extern com, el més important, les causes que la provoquen. Aplicant la teràpia segons protocols perfectament estudiats i estandaritzats, podem afirmar que, avui per avui, es el tractament més efectiu conegut per aquesta alteració. A més, no té efectes secundaris, es molt ben tolerada i permet combinar-la, si s’escau i segons el cas, amb altres teràpies coadjuvants com drenatges limfàtics o presoteràpia.

Les capacitats oxigenants, revitalitzants i regeneradores de l’ozó, s’utilitzen també per tractar altres alteracions dermoestètiques com les estries i la flacciditat. En el cas de les estries, actuant per mecanismes semblants als exposats en el tractament de la cel·lulitis, en millora l’aspecte i coloració, i en difumina notablement els límits, fent que, juntament amb la millora global de la textura cutània de l’àrea, el resultat estètic esdevingui excel·lent  i molt superior a tots els altres tractaments emprats per aquest fi. Igualment que en la cel·lulitis, el planning terapèutic es personalitza segons cada cas i pot combinar-se sense problemes amb altres tractaments afins, sobretot amb Factors de Creixement (que a la seva vegada també poden ozonitzar-se), per així incrementar més encara la seva potència regeneradora cutània.

Les interminables propietats de l’ozó permeten que tingui un ampli terreny d’actuació també dins de la Medicina Estètica i així, apart de les dos alteracions comentades, es especialment eficaç per tractar altres problemes mèdico-estètics com la flacciditat, envelliment cutani, arrugues, alopècia, varius, acne etc…

Tot un potencial terapèutic inabastable… a l’abast de tothom!

Dr. Samuel Pinós, col·legiat 2825

Màster en Ozonoterapia Mèdica
Màster Universitari en Medicina Estètica
Especialista universitari en Medicina Estètica
Membre numerari de la Societat Espanyola de Làser Medicoquirúrgic
Director de la Plataforma Làser de Nexus Biomèdic
Director mèdic de les clíniques Nexus

 

Postser estaves buscant:

Eliminar cel·lulitis Lleida, combatre cel·lulitis Lleida, tractament estríes Lleida, tractament acné Lleida, ozonoteràpia facial Lleida, tractament ozonoteràpia Lleida, infiltracions d’ozò mèdic Lleida, tractament cel·lulitis amb ozonoterapia.